top of page

Over mij

286333279_5573206139380427_5910786312341541463_n.jpg

Ik was 23 toen ik mijn eerste pony kocht, mijn Haflinger Axel (nu 18).

Met en door hem begon alles voor mij. Wat samenwerken met dieren voor mij mocht betekenen en hoe ik stilte en rust kon creëren in mijn leven. Wat diepe liefde en respect betekent en dat vergeven altijd mogelijk is. De diepste levenslessen leerde ik eerst van paarden, en daarna volgden honden, katten en de rest van het dierenrijk. 

Inmiddels heb ik zelf 6 pony's en 3 muildiertjes die bij mij thuis in een kudde wonen met nog 9 andere paarden en pony's van pensionklanten. Gewoon lekker samen buiten, in een mooi paardenpark waar ze alle ruimte hebben om te zijn wie ze zijn en niets te móeten van hun mens. Pure rijkdom vind ik dat. 

Een aantal jaar geleden werd mijn vaste bekapper ziek en was ik genoodzaakt om een oplossing te vinden voor de toen 20 paarden en pony's bij thuis. Er waren erg weinig bekappers in de omgeving en ik besloot om het zelf te gaan leren. Hoe meer ik leerde, des te minder ik wist.
 

Bij elk boek dat ik las, filmpje dat ik keek of elke hoef die ik optilde kwamen er alleen maar meer vragen omhoog. Uiteindelijk heb ik dat tot mijn kracht gemaakt en momenteel vraag ik me nog steeds altijd vanalles af. De "Grote Waarom'-vraag is mijn favoriete! De basis anatomie van een paardenhoef is in principe bij allemaal hetzelfde, en toch verschillen ze altijd weer. En dus ook de omgang en aanpak ervan. Die puzzel vind ik fantastisch om te mogen oplossen.
 

Mids 2022 was ik opgebrand van al het harde werken en met name de zorgen voor andermans paard. Ik bracht al mijn klanten onder bij collega's en nam een pauze. Tijdens deze periode kwam ik er achter wat mij het meest blij maakt. En dat is het vertellen over de grandioze werking van paardenhoeven en mensen enthousiasmeren om er zelf over te gaan leren en de verantwoording te nemen voor de hoefverzorging.
Het is zo'n intens belang onderdeel van de gehele gezondheid van het paard, dat het bij de basis verzorging in mag zitten. En dus niet "1x per 6 weken doet de hoefverzorger dat wel even voor me".
Om dit d
uidelijk te maken is er eerst begrip van de werking van hoeven nodig. En dit te mogen uitleggen, dat is mijn passie! 

Ik sta met mijn camper en collectie geprepareerde paardenhoeven op evenementen om uitleg te geven en mensen te inspireren. En kom graag op locatie met mijn mobiele toko vol lesmateriaal om daar met elkaar een gezellige, interactieve middag te organiseren. Waarbij er veel ruimte is voor vragen en aandacht voor iedereen. Echt te gek om dit te doen! 

Want ik wil dat mensen snappen waar ze naar kijken en hoe dingen werken; van daaruit krijgen we gezondere, blijere paarden met bijbehorend mens.

En dat maakt de wereld een leukere plek :) 

Ook ontleed ik graag paardenhoeven (met afwijkingen), om er achter te komen wat er gebeurt (is) in die hoef. Deze info deel ik ook weer met anderen. Tevens verkoop ik geprepareerde paardenhoeven, zodat mensen ook thuis kunnen leren en verwonderen. 

En dan is het Prettige Paarden Pootjes Netwerk nog op Facebook, waar ik de de oprichter en beheerder van ben. Dit is een netwerk voor en door bekappers, leergierigen, deskundigen op allerhande gebieden, eigenaren, dierenartsen, studenten etc.etc. Een gave plek waar je al je vragen en informatie kunt delen in een veilige, vriendelijke setting waarin 1 hoofdregel is: dat we aardig zijn voor elkaar. Voel je welkom om lid te worden!

Nou, dat ben ik dus. 
Lijkt me leuk je te ontmoeten!

Warme hartegroet, Carolien

313287890_6003017143065989_8793127158760212166_n.jpg
bottom of page